Hírek

1,5 megawattra bővítettük a gannai napelemparkot

Háromszorosára bővítettük a gannai napelemparkot, melynek így 1,5 megawattra nőtt a teljesítménye. Az itt megtermelt villamos energia mintegy másfél ezer háztartás éves fogyasztását fedezi.
 
 

Négy évvel ezelőtt hazánkban az elsők között építettünk napelemparkot Gannán. Az 500 kilowattos erőműt a Horváth & Horváth Bt. hozta létre saját forrásból, pályázati támogatásból és banki kölcsönből. Az ezzel a technológiával itthon úttörő módon megtermelt villamos energia az E.ON tulajdonában és üzemeltetésében lévő közcélú hálózatra csatlakozik, a beruházó cég erre hosszú távú szerződést kötöttek a magyar állammal. A mostani fejlesztéssel megháromszorozták a napelempark már meglévő teljesítményét: az eredeti létesítményhez hozzáépítettek kétszer 1980 darab, Veszprémben gyártott napelempanelt – tájékoztatta a Naplót Szabó István villamosmérnök, a beruházó cég ügyvezetője. Mint mondta, ennek nyomán az 500 kilowattos napelempark teljesítménye 1,5 megawattra nőtt.Szabó Istvántól megtudtuk, régóta foglalkozik villamosenergia-előállítással, eleinte szél- és vízi erőművek építésében vett részt, majd nyugat-európai példák mentén jutottak el a napenergiához. A villamosmérnök kifejtette: a magyar kormánynak van egy olyan vállalása az európai unió felé, hogy a villamosenergia-fogyasztás egy bizonyos százalékát megújuló energiából állítja elő. Ezért az állam támogatja a megújuló energia terjedését, ami Magyarország földrajzi adottságait figyelembe véve a napenergiával lehet a legeredményesebb. Ennek köszönhetően hazánkban egyre népszerűbbé vált és egyre nagyobb teret hódít a napelemes rendszer használata mind a lakosság körében, mind pedig a vállalkozói, ipari szférában, például a különféle intézményeknél, cégeknél.

– Egyre több napelempark létesül Magyarországon, de a családi házaknál is elterjedőben van a napelemes rendszer. Egy átlagos háztartás energiafogyasztásának a fedezésére egy 3-4 kilowattos napelemes rendszer ideális. A jelenlegi árszerkezetben egy ilyen beruházás körülbelül tíz év alatt megtérül a család számára – árulta el kérdésünkre Szabó István.

 

Ganna napelemparkok második és harmadik ütemén szépen haladnak a munkálatok

Ahogy ígértük, folyamatosan tesszük fel a képeket a projektek munkafázisairól. 

Mosonmagyaróvár 495 kVA teljesítményű napelempark

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatának 495 kVA teljesítményű napelempark kivitelezési munkálatainak első képeit osztjuk meg Önökkel.Folyamatosan tesszük fel a friss képeket majd a projektről. 

1111 napelempanel kerül a győri PAMOK épületére

"Fotovoltaikus rendszer kiépítése a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban”

A KEHOP 5.2.11 pályázat keretében megvalósuló napelemes erőmű telepítése gőzerővel zajlik . 1111 db napelem panlet szerelünk fel a kórház A és C épületének erkélyeire. 

 

 

Pályaorientációs kiállításon jártunk

Pályaorientációs kiállításon jártunk 2017. május 24-én , Kimlén. A nagyon színvonalas rendezvényen rengeteg pályaválasztás előtt álló kisdiák ismerkedhetett meg a legkülönbözőbb szakmákkal. 

Az NRG Services Kft standjánál a napelemes rendszerek telepítését és a villanyszerelést mutattuk be a gyerekeknek nagy sikerrel. 

Egy város energiája 100 méter magasan

Aki még nem volt olyan szerencsés helyzetben, hogy egy ilyen széltornyot belülről lásson, mindenképpen nézze meg a videót!

A bábolnai szélpark egy egész város villamosenergia szükségletét képes előállítani .

http://www.hirado.hu/2016/07/03/egy-varos-energiaja-100-meter-magasan/

 

Elköltöztünk!

Tisztelt Partnereink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy irodánk elköltözött, 2016. február 22.-től új címünkön várjuk Önöket:

9012, Győr, Baráti út 1. (a Family Center bevásárló központ mellett)

Hírek

Pályázat neve: Mikro-, Kis és Középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása...
Pályázat neve: Energetikai és villamosipari innováció a CoreComm SI és az NRG Services Kft-knél...
A Zala Megyei Kormányhivatal épületére Nagykanizsán 100 db 275 Wp teljesítményű napelem panelt...

Facebook